V Humennom údajne v noci z 1. na 2. septembra útočili neonacisti

06.09.2006 Humenné

Humenné 6. septembra (TASR) - K útoku neonacistov došlo údajne v noci z 1. na 2. septembra v centre Humenného a na tamojšej železničnej stanici. Neonacisti v...
Humenné 6. septembra (TASR) - K útoku neonacistov došlo údajne v noci z 1. na 2. septembra v centre Humenného a na tamojšej železničnej stanici. Neonacisti vraj ohrozovali a fyzicky napadli mladých ľudí.

Podľa Jaroslava Turriza z Priamej akcie - Východ mladí asi šiesti neonacisti sa v spomínanom čase pohybovali po námestí v spoločnosti príslušníka tamojšej mestskej polície, \"ktorému zjavne nerobilo problém so smiechom na tvári sa s nimi prechádzať\". Niekoľko neonacistov vtedy vošlo do klubu, kde sa schádza alternatívna mládež. Tam slovne urážali prítomných a vytiahli na nich nože. Potom prešli námestím, kde fyzicky napadli jedno dievča. Tesne pred zákrokom mestskej polície sa však fašisti rozutekali mestom. Policajti tak museli riešiť už len fyzickú roztržku medzi jedným neonacistom a brániacim sa mladým mužom.
Útoky o chvíľu pokračovali na malej železničnej stanici, kde neonacisti údajne vykrikovali heslá propagujúce fašizmus a hádzali sklenené fľaše. Nadránom sa sedem až desať mladých neonacistov presunulo z malej na hlavnú železničnú stanicu, kde fyzicky napadli skupinu mladých ľudí, vrátane jedného dievčaťa. Pri konflikte útočníci rozbili sklenené fľaše, z toho jednu o hlavu chlapca. Na miesto činu bola privolaná rýchla zdravotná pomoc, ktorá poskytla ošetrenie a prevoz do nemocnice jednému zo zranených mladých mužov s dvoma hlbokými bodnými ranami na chrbte. Druhý musel navštíviť lekára po víkende. Incident sa odohral v hale stanice, kde sídli podľa železničná polícia. \"Jej príslušníci tam v tom čase boli, \" doplnil Turriz.
\"Polícia v Humennom neeviduje, aby niekto z občanov, svedkov či poškodených nahlásil tento prípad. Prvého septembra bolo na políciu nahlásené iba lúpežné prepadnutie na Námestí slobody v Humennom, \" uviedol dnes pre TASR Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Dodal, že pätica mladých Humenčanov vo veku 14 až 18 rokov vtedy o 19,45 h lúpežne prepadla 41-ročného muža. Všetci piati páchatelia boli vypátraní, zadržaní a obvinení zo zločinu lúpeže. Stíhaní sú na slobode.
 

Vyberte región

mark